You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Current »

Deze handleiding legt uit hoe je een configureerbaar product aanmaakt.
Configureerbare producten zijn producten die bijvoorbeeld in verschillende maten, kleuren, of met of zonder capuchon te verkrijgen zijn. In deze handleiding wordt een werkjas met verschillende maten als voorbeeld gebruikt.

Configureerbare producten krijgen een selectiemenu op de productpagina.

Stap één: Zet je muis op de knop “Catalogus”. Klik in het drop-down menu op ‘Manage Products’. (Let op: het is mogelijk dat dit er in het Nederlands staat. Klik in dat geval op “Beheer Producten”).

Stap twee: Klik op “Product Toevoegen”

Stap drie: Kies de juiste attributenset voor het product (1.) en het producttype is “Configureerbaar product” (2.).

Stap drie: Vink de attributen aan die configureerbaar zijn en klik op “Ga verder”.

In dit geval is de maat configureerbaar.

Stap vier: Vul alle nodige productinformatie in alsof je een normaal product toevoegt. Sla het kopje “Gerelateerde producten” even over. Als je al het nodige hebt ingevuld, klik je op de knop “opslaan en verder bewerken”.

Stap vijf: Nadat je hebt opgeslagen klik je op “Gerelateerde producten”. Vervolgens komen de volgende opties naar voren. Zoals je ziet zijn “Naam” en “Artikelnummer” al ingevuld. Deze waarden worden overgenomen van het hoofdproduct waarvan wij nu een gerelateerd product aanmaken.

(1.) Om het gerelateerde product zichtbaar op de webshop te maken, is het belangrijk dat de “Status” op ingeschakeld staat.

(2.) Door de zichtbaarheid op “Niet individueel zichtbaar” te zetten, voorkom je dat alle verschillende maten van de jas als individuele producten op de webshop komen te staan. Je kan nu enkel via het hoofdproduct d.m.v. een drop-down menu de gewenste variatie kiezen.

(3.) “Size” is het configureerbare attribuut. Maak voor elke maat, kleur, etc. die je verkoopt een apart gerelateerd product. Als je wenst ten opzichte van het hoofdproduct de variaties een afwijkende prijs te geven, doe je dit in het veld wat tevoorschijn komt nadat je het configureerbare attribuut hebt gekozen.

Als je alles correct hebt ingevuld, kan je op de kop “snel aanmaken” klikken. De pagina wordt ververst en de waarden worden geleegd. Je kan meteen een nieuw gerelateerd product aanmaken of de pagina sluiten.

N.B. Om de volgorde van het selectiemenu te kunnen bepalen, dien je de gerelateerde producten in de gewenste volgorde toe te voegen. In het geval van kledingmaten of schroefmaten van groot naar klein of anders om. Het eerst toegevoegde product komt bovenin het selectiemenu te staan

• No labels