Deze handleiding legt uit hoe je extra filters kan aanmaken waarmee de bezoeker de resultaten kan verfijnen.
In dit voorbeeld maken we weer gebruik van een werkjas. In deze handleiding gaan we ervan uit dat werkjassen in verschillende materialen kunnen worden onderverdeeld.
De materialen waarin we onderverdelen zijn: katoen, polyester, nylon, en polyester met polyamide.

Stap 1: Open Beheer attributen via: Catalogus -> Attributen -> Beheer attributen.

Stap 2: Klik op nieuw attribuut toevoegen.

Stap 3A: Kies een omschrijvende attribuutcode. Dit maakt het straks gemakkelijker om het attribuut te vinden wanneer we het toevoegen aan een attributenset.
Zet Bereik op Winkelzicht en kies het Catalogus invoertype. Alleen Dropdown (één filterkeuze), Multiple select (meerdere filterkeuzes) en prijs zijn invoertypen die kunnen worden gefilterd.
In dit scenario kiezen wij voor een dropdown. Vul naar wens de rest van de waarden in.

Stap 3B: Zet Gebruik in gelaagde navigatie op Filterbaar (met resultaten). Deze optie zorgt ervoor dat het attribuut opduikt in het zijmenu van de webshop.

Stap vier: Nu we alles naar wens hebben ingesteld, kunnen we de filters declareren. Klik hiervoor op: Beheer label / opties.
In de tabel Beheer titels, kan je de naam opgeven waaronder de filters worden weergeven in het zijmenu van de webshop.
In de tabel Beheer opties, kan je de gewenste filters toevoegen. Als je meerdere webshops beheert, kan je per webshop kiezen hoe de filters moeten heetten.
In dit geval heeft de werkjas vier materiaal opties.

Stap vijf: Nu gaan we het attribuut toevoegen aan het bijbehorende attributenset. Navigeer hier voor na: Catalogus -> Attributen -> Beheer attributensets.

Selecteer vervolgens de attributenset waar je het attribuut aan toe wilt voegen.

Stap 7: In het rechter menu "Niet toegewezen attributen" vind je het attribuut wat we hebben aangemaakt.
Deze sleep je naar het linker menu. Waar je het neerzet maakt niet veel uit. Het bepaalt enkel de locatie waar de optie komt te staan tijdens het aanmaken van een nieuw product.
Als je dit gedaan hebt, sla je de attributenset op.

Stap 8: In principe zit al het werk erop. Maak een nieuw product aan en selecteer de attributenset.

Je kunt nu het materiaal kiezen van de werkjas.

• No labels